Testamentair Bewind door Jansen Bewindvoering

Testamentair Bewind

In een testamentair bewind kunt u uw kleinkinderen wat nalaten en tegelijk waarborgen dat zij hier pas op volwassen leeftijd over kunnen beschikken. Wilt u dit en vindt u het ook wel zo prettig dat het tot die tijd goed beheerd wordt? Vooral na uw overlijden, als u dit zelf niet meer kunt beheren. Dan kan testamentair bewind een uitkomst bieden.

Neem hier contact op

Hoe werkt testamentair bewind?

Degene die documenten of vermaakte goederen wil nalaten aan specifieke andere personen noemen we een erflater. Bent u de erflater, dan kunt u zelf middels testamentair bewind deze nagelaten of vermaakte goederen helpen opmaken, de nalatenschap bepalen en overdragen. Dat overdragen doet u aan een door u gekozen bewindvoerder. Zo kunt u ervoor kiezen om ons, Jansen Bewindvoering, verantwoordelijk te maken voor het bewind op de door u nagelaten goederen.

Testamentair bewind betekenis

Maar wat is dan testamentair bewind? Testamentair bewind heeft als betekenis dat u als erflater kunt kiezen dat een officieel benoemd bewindvoerder het beheer over het vrijgeven van de goederen of gelden binnen het testament op zich neemt, tot een bepaalde afgesproken moment. Dat kan de 18e verjaardag van ieder kleinkind zijn, maar natuurlijk ook een ander moment naar keuze.

Testamentair bewind is een dienst van Jansen Bewindvoering die u ervan verzekerd dat niemand eerder bij de vastgelegde goederen in uw testament kan, dan vanaf de dag die u ervoor genoteerd heeft.

Waarom een testamentair bewindvoerder aanwijzen?

Als er goederen, zoals waardevolle voorwerpen, een woning of spaargeld nagelaten worden in een testament, dan kunnen er verschillende redenen zijn waarom u hiervoor een testamentair bewindvoerder aanwijst.

Is de erfgenaam uw partner, maar kampt hij of zij met lichamelijke en/of geestelijke problemen, zoals dementie of een verstandelijke beperking? Dan kan een testamentair bewind zorgen dat deze last niet plots bij deze erfgenaam komt, maar volgens de door u vastgelegde afspraken. Bijvoorbeeld door uw nalatenschap te bewaren voor de kleinkinderen.

In dat geval is de erfgenaam wellicht (nog) te jong of simpelweg niet in staat om de volle verantwoordelijkheid te nemen voor hetgeen u deze persoon (of personen) achterlaat. Iemand die op jonge leeftijd de verantwoordelijkheid krijgt over een woning of een flink bedrag kan hier soms beter voor behoed worden.

Het kan ook zo zijn dat u de verantwoordelijkheid van het beheer van uw testament liever niet bij een eigen familielid legt. Om welke reden dan ook. Met testamentair bewind is er geen gedoe, maar enkel duidelijke afspraken die worden nagekomen door een professioneel bewindvoerder.

Welke bevoegdheden heeft de bewindvoerder?

Welke bevoegdheden en verplichtingen de bewindvoerder van Jansen bewindvoering heeft, worden vastgelegd in het testament. Na uw overlijden zal de bewindvoerder de beslissingen nemen die u alf erflater niet meer fysiek op dat moment kunt maken. Uw wensen worden vastgelegd en de testamentaire bewindvoering wordt in die lijn uitgevoerd.

Wij houden de administratie hiervan nauwkeurig bij en er wordt verantwoording afgelegd over het financieel beheer aan de erfgenaam en/of de rechtbank.

Over Jansen Bewindvoering

Jansen Bewindvoering is een organisatie gespecialiseerd in problematische schulden en testamentair bewindvoering. De oprichtster Barbara Jansen heeft jarenlange ervaring als gerechtsdeurwaarder. Deze ervaring komt dagelijks goed van pas bij haar huidige werkzaamheden als bewindvoerder. Uw financiën en afspraken hierover zijn duidelijk en in goede handen bij Jansen Bewindvoering. U kunt rekenen op:

  • Snelheid van handelen;
  • 30 jaar ervaring als gerechtsdeurwaarder;
  • Persoonlijke aandacht;
  • Afspraken die tot (ver) na uw overlijden strikt nagekomen worden.

Wat zijn de tarieven voor testamentair bewind?

Bent u benieuwd naar de tarieven voor testamentair bewindvoering? Op grond van de wet komt een testamentair bewindvoerder jaarlijks 1% van het vermogen toe. Lees hier meer over de tarieven die aan testamentair bewind door Jansen Bewindvoering verbonden zijn.

Testamentair bewind aanvragen

Heeft u baat bij testamentair bewind? Vraag dan testamentair bewindvoering aan door contact met ons op te nemen. We leggen u graag uit wat we voor u kunnen gaan betekenen en helpen u indien gewenst bij het opmaken van het testament en afspraken op uw voorwaarden.

Neem contact op

Heeft u schulden of bent u lichamelijk of psychisch niet in staat om voor uw financiën te zorgen? Jansen Bewindvoering helpt u graag.