06. augustus 2018
Vanaf 1 augustus geen eindafrekening regeling wanbetaler meer Betaalt u uw maandelijkse premie weer aan uw eigen zorgverzekeraar? Dan hebt u mogelijk een eindafrekening van het CAK gekregen. Vanaf 1 augustus hoeft u het bedrag van de eindafrekening niet meer te betalen. Het CAK stuurt u daarover een brief.
19. april 2018
Vanaf 25 mei 2018 kan je bij het BKR gratis je eigen schuldnotering inzien.
19. april 2018
In de telegraaf stond een interessant artikel met 7 tips over hoe je meer grip krijgt op je bankrekening.
17. oktober 2017
Mensen met schulden, die onder gerechtelijk bewind vallen, kunnen via de bewindvoerder weer aangesloten worden en een nieuw contract krijgen. Een kredietwaardigheidstoets is niet nodig en ook hoeven ze geen waarborgsom van 575 euro te betalen. Gas en licht krijgen ze bovendien tegen een zo goedkoop mogelijk tarief.
03. oktober 2017
Veel mensen openen voor hun minderjarige kind een bankrekening. Hierop storten zij periodiek een bedrag voor als het kind later 'groot' is. Zo kan het kind later een studie volgen, zijn rijbewijs halen of een mooie verre reis maken. Maar dan raken de ouders in de financiële problemen. Ze krijgen schulden en komen onder bewind te staan. Kan het gespaarde geld voor het kind door de bewindvoerder gebruikt worden om de vaste lasten te betalen of schulden af te lossen?
27. september 2017
Wanneer u achterstanden heeft in de betaling van uw zorgverzekering, kunt u te maken krijgen met verschillende partijen; - uw zorgverzekeraar - het CAK, - het CJIB - de deurwaarder Maar wie int nu wat? Het juridisch loket legt dit op hun website uit.
25. september 2017
Bij bankbeslag moet er geld overblijven om van te kunnen leven. Een schuldeiser mag de bankrekening van een schuldenaar niet helemaal leeghalen. Er moet geld overblijven voor de noodzakelijke kosten van het bestaan.
30. juni 2017
Minder boetes, goede verzekering en na drie jaar schuldenvrij Mensen met een bijstandsuitkering die een schuld hebben bij hun zorgverzekeraar, kunnen in aanmerking komen voor de Regeling Uitstroom Bronheffing (RUB). Door de regeling hoeven deelnemende inwoners niet langer een hoge boete te betalen aan het Centraal Administratie Kantoor en wordt de schuld daadwerkelijk afgelost. Daardoor kunnen die inwoners zich weer aanvullend verzekeren en wordt de zorgtoeslag niet langer ingehouden.
21. juni 2017
NRC, 20 juni 2017 Ze zijn niet verslaafd of psychotisch, maar wonen wel op straat – vaak gewoon door geldproblemen. De ‘nieuwe daklozen’ kunnen zich eigenlijk best redden, als snel hulp wordt geboden.
30. mei 2017
Nu.nl, 30 mei 2017. In Nederland heeft 62 procent van de werkgevers te maken met personeel met financiële problemen. Een werkgever is aan een werknemer met schulden die fulltime werkt en een modaal salaris verdient al snel 13.000 euro per jaar kwijt.

Meer weergeven