Arnhem: nieuw vijf locaties en online loket voor vragen over geld

Vijf locaties en een online loket voor iedereen


In opdracht van de gemeente opende Rijnstad in de afgelopen weken, 5 fysieke locaties van Goed Geregeld Arnhem en de site GGArnhem.nl is gereed.

Daarmee is er voor iedereen met vragen over geld en regelzaken een ingang. De locaties zijn te vinden in Presikhaaf, Klarendal, Malburgen, De Laar en Geitenkamp.

Op www.ggarnhem.nl is informatie te vinden voor inwoners.  Voor partners in de stad is er een toolbox op de professionals-pagina die hen ondersteunt bij het signaleren, informeren en doorverwijzen van Arnhemmers met geldzorgen naar de juiste hulp.

De Gemeente Arnhem wil graag zoveel mogelijk Arnhemmers helpen om financieel zelfredzaam te zijn. Hoe meer we aan de voorkant al hulp kunnen bieden, hoe beter.

 

Schulden en andere problemen voorkomen

Goed Geregeld Arnhem helpt inwoners en professionals uit Arnhem met vragen over geld, wetten en regels.

De medewerkers zijn er voor advies over het rondkomen met een klein inkomen, het invullen van formulieren, het aanvragen van toeslagen tot ondersteuning bij ingewikkelde belastingzaken.

Bijgaand een kort filmpje over de opening van het GGA inloopspreekuur:

https://www.youtube.com/watch?v=mz4oU1qKJf8

 

Voor iedereen een geschikte ingang
Met de opening van de inloopspreekuren en de site is er voor de verschillende doelgroepen in de stad nu de juiste ondersteuning.

Naast de mogelijkheden vanuit Goed Geregeld Arnhem is er voor ondernemers het loket Geldzaken & Ondernemers, www.arnhem.nl/geldzaken-ondernemers. Bellen kan op via:  026 – 377 49 00.

En jongeren tot 27 jaar zijn welkom bij Opr€cht. Meer informatie vind je op www.wijzijnoprecht.nl. Inwoners kunnen ook bellen of appen op 06 4914 0283.

Voor inwoners met  geldzorgen die echt snel geholpen moeten worden staan de wijkcoaches bij de wijkteams klaar: wijkteamsarnhem.nl en bellen kan via 088 2260 000.