BKR-registratie na afronding schuldentraject

Er zijn twee soorten BKR registraties:

  1. Registratie van losse schulden door de schuldeisers (bank, telefoonmaatschappij etc)
  2. Registratie van de schuldhulpverlening van de gemeente

1. Registratie van de losse schulden blijven nog jarenlang staan

Niet alle schulden leiden tot een BKR-registratie. Maar als er schulden zijn geregistreerd, dan blijven ze nog 5 jaar zichtbaar in het #BKR. Die 5 jaar gaan pas lopen na volledige betaling of kwijtschelding of schone lei. Dus heb een BKR-registratie voor een losse schuld of krediet? Dan blijft deze na de schuldhulp nog staan. En daar kan schuldhulp helemaal niets aan doen. Want alleen degene die de BKR-registratie heeft gedaan kan de registratie verwijderen. De schuldhulpverlener kan dus geen registraties van de losse schulden verwijderen, dat kunnen alleen de schuldeisers.

Wanneer je schuldhulpverlening krijgt dan krijg je in sommige gemeentes een BKR registratie, omdat je schuldhulpverlening krijgt.

2. Β π˜Ώπ™š π™¨π™˜π™π™ͺ𝙑𝙙𝙝π™ͺ𝙑π™₯π™§π™šπ™œπ™žπ™¨π™©π™§π™–π™©π™žπ™š π™’π™€π™šπ™© π™¬π™šπ™‘ π™™π™žπ™§π™šπ™˜π™© π™šπ™£ π™«π™€π™‘π™‘π™šπ™™π™žπ™œ π™¬π™€π™§π™™π™šπ™£ π™«π™šπ™§π™¬π™žπ™Ÿπ™™π™šπ™§π™™

Vraag je schuldhulpverlening aan? Dan krijg je in sommige gemeenten alsnog een BKR-registratie, alleen maar vanwege het feit dat je schuldhulp krijgt.

Dit is een extra registratie. Dus naast de eventuele registratie van de losse schulden. De schuldhulpregistratie wordt dus ook gedaan als je nog niet bekend was bij het BKR.

De schuldhulp-registraties door de gemeente mogen alleen zichtbaar zijn tijdens de schuldhulpverlening (incl. de nazorg). Direct na schuldhulp mag schuldhulp-registratie niet meer zichtbaar zijn in BKR. De schuldhulpverlener moet dus zorgen dat de schuldhulpregistratie direct en volledig verwijderd wordt zodra de schuldhulpverlening is afgelopen.